Despre un actor, renasterea lui si cum s-a inselat un writer VIDEO

Mare lucru cand un jurnalist (writer, aici) isi recunoaste in scris greseala. Scot Raab face asta in Esquire (editia romaneasca, martie). Subiectul e Mickey Rourke si al sau film nominalizat la Oscar, The Wrestler. Ce distanta de la  „un tanar actor bun care se transforma intr-un mascarici” (1994), la „Rourke face o minune” (2009)!

Daca n-as fi citit articolul asta as fi ramas poate cu impresia ca Rourke a jucat numai in filme de duzina. Se iroseste, scria Raab acum 15 ani. „Sa te uiti la filmele lui in ordine cronologica, sa vezi un actor tanar bun care se transforma intr-un mascarici, fara perspectiva, fara tehnica, fara sa-i pese catusi de putin macar, e in acelasi timp uimitor si tragic, ca si cum ai privi un buldozer ce face praf o cladire”.

2009. „M-am inselat. O fi Mickey un badaran-nimeni n-ar trebui sa fie judecat cand e la pamant, dar felul in care gestioneaza perioadele grele spune mult mai multe despre un om decat dansul prin lapte si miere, dar in The Wrestler, noul lui film, Rourke nu numai ca indeplineste promisiunea primelor lui filme; Rourke face o minune.”

Da, m-a convins.

Anunțuri

2 gânduri despre “Despre un actor, renasterea lui si cum s-a inselat un writer VIDEO

 1. Am văzut The Wrestler în urmă cu vreo lună. Asa cum am comentat atunci (http://calinhera.blogspot.com/2009/01/mickey-rourke-se-intoarce-wrestler-2008.html), filmul nu m-a impresionat în mod deosebit în perspectiva Oscarului. Raportat la povestea de viata a lui Mickey Rourke, da, filmul e emotionant, iar rolul jucat corect. Ca să zic asa, astept următorul rol al lui pentru a spune că, da, face o minune. Repet, spun asta încercând să fiu din cale-afară de ne-subiectiv.

  Apreciază

 2. Cam tarziu. Deja nu mai e la moda sa-i plangi de mila lui Mickey Rourke.
  Spun ca nu mai e la moda, pentru ca, de fapt, lumea a inceput sa se prinda ca nu e nimic mai mult decat o lovitura de imagine. El insusi e cel care a promovat imaginea asta, de actor washed-up caruia i s-a mai dat o sansa si a revenit pe culmile gloriei. E o poveste gen Visul American, nu crezi? Problema este ca e falsa. A jucat in filme non-stop. Si bune si rele, nu e vina nimanui ca nu recunoaste un film bun cand citeste un scenariu.
  Uite un blogger care explica mai plastic ceea ce vreau sa spun:

  http://andthisismyamerica.com/2009/01/14/im-sick-of-hearing-this-bullshit-about-mickey-rourkes-comeback/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s