Romanul care i-a citit „agenda” lui Carlos Slim-NY Times

carlos_slim_helu
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, are o explicatie pentru articolul din NY Times cu privire la afacerile Smithfield in Romania: miliardarul mexican, Carlos Slim (foto), proprietarul ziarului american, are „propria agenda economica”.  Asta fiindca Bazac a auzit ca intre gripa porcina si pesta din 2007 de la combinatele firmei americane crescatoare de porci din Romania ar fi „o legatura”. Asa a scris presa romana, citand NY Times. Cum stau lucrurile, de fapt? Pai, e clar ca Bazac trebuie sa-si faca abonament la NY Times sau sa-l citeasca pe net, ca e gratis.

Articolul e aici. Foarte documentat. Concluzia: Smithfield calca totul in jur, nu tine cont de nimic si e ajutata de politicienii romani, o parte avand interese directe financiare.

Partea cu gripa porcina e asta:

But Smithfield found it hard to overcome fallout from the swine fever outbreak that struck Cenei. At the time, hog corpses lay in heaps, and residents remember chaotic efforts to shoot and burn them. That particular strain affects only hogs, but scientists have found elements of swine viruses — one from Europe or Asia, the other from North America — in the genetic code of the new influenza A(H1N1) virus.

Hotnews: New York Times scrie ca firma americana a reusit cu greu, in 2007, sa faca fata efectelor epidemiei de pesta porcina din Romania, cauzata de o tulpina a virusului ce afecteaza numai porcii. „Dar oamenii de stiinta au identificat elemente de virusi ce afecteaza porcii – unul din Europa sau Asia, unul din America de Nord – in codul genetic al noului virus” de gripa porcina.

Anunțuri

2 gânduri despre “Romanul care i-a citit „agenda” lui Carlos Slim-NY Times

  1. am citit si eu articolul din nyt si mi se pare fireasca reactia ministerului sanatatii. De ce? Fiinddca nyt zice ca din fermele smithfield vine temutul virus. Acuma.. intrebare logica: daca virusul provine din Ro iar romanii sunt aprovizionati mai ales de aceasta firma (info: la document scrie ca smithfield sunt cei mai mari producatori de carne de porc din Ro), atunci nu ar fi fost firesc ca gripa noua sa apara prima oara in Romania?? Concluzia e ca nyt are de platit o polita.. si o plateste cu varf si indesat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s