Clisee media: Maleficul „SRL de apartament”

„SRL de apartament” ori „firma de apartament”. E una dintre expresiile care au facut cariera in presa romaneasca dupa ’90, un cliseu menit sa arate cat de neserioasa e o firma. E una dintre mirarile cele mai mari ale ziaristului roman-faptul ca „un SRL de apartament” a castigat o licitatie cu statul!

Scriu asta fiindca tocmai am citit investigatia GSP cu privire la Monica Ridzi. Poarta titlul, da, „Doua firme de apartament au primit 600 de mii de euro de la Monica Iacob Ridzi fara licitatie”. Subiectul e bun, dar din dorinta de a arata „frauda” care miroase de la o posta, cei de la GSP au scos in fata „firmele de apartament”.

De fapt, nu e ceva neobisnuit sa inregistrezi SRL-ul intr-un apartament. Majoritatea firmelor carora le-am consultat datele (am consultat destule in cativa ani) aveau sediul social in apartamente.Este vorba de adresa pe care o declari atunci cand deschizi o societate comerciala si motivele sa-ti declari adresa din buletin sunt multe si deloc imorale. Asta nu te impiedica sa aiba puncte de lucru, pe care sa le declari ca atare, pe langa sediul social.

Am vazut de multe ori titlul asta, cu „firma de apartament X…” si e unul dintre cliseele care supravietuiesc anilor 90. Mai sunt si altele, despre care o sa mai scriu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s