Brief: Cum sa devii un Nimeni, Meserii inutile, Despre ura…

Trei scrieri interesante, de la doi fosti jurnalisti si unul care a rezistat pe baricade. Pe rand:

Anul 1995. „Dotată cu o tunsoare caracteristică, menită să-i corecteze asimetria feţei, şi un sacou roşu pe care l-a purtat în repetate rânduri, de atunci, la aniversările ProTV, Andreea Esca a devenit, în scurt timp, pur şi simplu celebră. Cu plusurile şi minusurile ei, cu modul cum îi enervează pe unii (inclusiv pe subsemnatul), Esca este cel mai bine realizat şi mai proeminent brand personal din România de după 1989 şi de aceea este primul nume despre care vorbesc pe larg în această carte.” (….)

  • Lelia Munteanu, „Meserii inutile: ziarist”. Un editorial din Gandul, scris, pare-se, dintr-un foc. Despre o meserie grea, care se arata atat de usoara din afara: „Ziarist e ăla care-ţi mestecă actualitatea ca să-ţi fie ţie mai uşor s-o înghiţi, care aleargă de chiaun după exclusivităţi, care dezleagă enigmele vieţii tuturor, dar stă prostit, fără să priceapă nimic, în pragul propriei existenţe, aflând despre viaţa lui în cel mai bun caz pe surse”.
  • Ionut Popescu, „Despre ura cu care traim”. Editorial in Capital, din care citez:  „Ura nu produce, nu este creatoare; ea este ca un drog. Te refugiezi în ură atunci când ai o problemă, atunci când argumentele tale nu mai au greutate sau când nu vrei să accepţi realitatea. O realitate care nu-ţi convine, care nu-ţi mai e pe plac, o realitate care te respinge. Ura devine prietenul tău; cu cât urăşti mai tare, mai cu patimă, cu atât te îndepărtezi mai mult de realitate. Ura te împiedică să-l poţi înţelege pe celălalt, să te poţi pune în pielea lui, să-i asculţi argumentele.”.
Anunțuri

Un gând despre “Brief: Cum sa devii un Nimeni, Meserii inutile, Despre ura…

  1. VA INVIT SA VIZITATI UN BLOG NOU,NON-CONFORMIST,DEDICAT VIETII, IN CARE SPER SA VA REGASITI SI LA CARE SPER SA CONTRIBUI TI SI VOI CU MATERIALE SI OPINII,CHIAR DACA SUNT CRITICE. CU STIMA SI RESPECT CIRSTEA FLORIN.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s