Ridzi-pitzi-gate

E ironic cum un tun de 600 de mii de euro-ca acela binecuvantat de Monica Iacob-Ridzi, ministru al Tineretului si Sporturilor, antreneaza atatea energii. Sa ne fi venit mintea la cap, presa, politicieni, popor? :).

Ridzi a avut doua ghinioane mari. 1. Portofoliul (nu portofelul, ca asta pare asigurat). Daca era ministru al Economiei, atunci povestea tunului nu ajungea in GSP si nici nu era relatata pe atatea canale media de catre Catalin Tolontan. Adica de catre un ziarist credibil, convingator si talentat. 2. Al doilea ghinion e, da, campania electorala. Si cum PDL nu mai are presa de altadat’, Ridzi-pitzi a picat tocmai bine, buna de emblema a hotimii din partidul lui Basescu. Care hotime, nu ca n-ar fi-doar ca Ridzi joaca undeva in Liga a doua din punctul de vedere al sumelor.

Si iata cum un mizilic de 600 de mii de euro a facut epoca, intr-o presa amortita, careia demult nu i-a mai picat pe mana un politician-hot pe fatza. In cazul Ridzi, insa, munitia pare epuizata: doamna n-a avut la dispozitie prea multa vreme ca ministru.

E foarte bine ca Ridzi a stat asa mult sub tunurile cu apa ale media si ar fi si mai bine ca de acum incolo cei cu mai multe zerouri la activ-colegi de partid ori nu ai ministresei- sa intre si ei un pic mai mult la apa in public. Doar ca asta e un scenariu demn, poate, de Marea Britanie-unde presa e mai puternica, iar ministrii mai putin nesimtiti: cand sunt prinsi, demisioneaza.

Despre Ridzi, inca un amanunt: i-am intuit alura de hiena mica cu ocazia tragicului accident de la Petrila, cand a incercat sa speculeze electoral moartea minerilor. Povestea e aici.

Anunțuri

3 gânduri despre “Ridzi-pitzi-gate

 1. motivul pentru care „tunul” lui ridzi a facut valuri este ca ea are doua mari defecte pe care tunarii nu le prea inghit: e tanara(si fara experienta, deci nu stie cu cine sa imparta) si e femeie!

  Apreciază

 2. Ce n-am amintit mai sus-si era important in context- e ca televiziuni au fost platite de Ridzi din bani publici. Apoi, nu cred ca povestea are vreo legatura cu faptul ca e femeie…:) sa nu exageram.

  Apreciază

  1. romania e profund patriarhala, iar spiritul de caverna se intalneste la tot pasul. din pacate, nu ai cum sa-ti dai seama de asta decat daca esti femeie. deci, tu poti sa nu crezi ca are vreo legatura cu ceva, dar realitatea e aceeasi… si chiar nu exagerez 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s