Old new media: Cateva idei pentru intinerirea site-urilor de stiri

Ce lipseste majoritatii site-urilor de stiri? Un raspuns vine intr-un articol publicat pe site-ul organizatiei internationale de media IFRA de Grig Davidovitz, consultant new media, fost redactor-sef al Haaretz online. Pe scurt: homepage-urile arata mereu aproximativ la fel, desi evenimentele pe care le reflecta au grade diferite de importanta. Solutia ar fi, scrie Grig, ca fiecare articol sa aiba template-ul pe care-l merita.

Articolul contine exemple, pentru a intelege mai bine de ce, de exemplu, stirea despre alegerea lui Obama la Casa Alba trebuie sa fie prezentata grafic altfel decat o initiativa legislativa, chit ca, la momente diferite, cele doua articole au fost principale pe homepage.

Discutand cu Grig la Bucuresti mi-am adus aminte de ziarul National din 12 septembrie 2001 (print, evident): prima pagina era ocupata 100 la suta de o fotografie de la World Trade Center si un titlu cu font imens (multe ziare au procedat la fel atunci). Cu un template incremenit, nu ai cum sa faci acelasi lucru pe un site de stiri si asta e si esenta articolului lui Grig Davidovitz: partile bune ale „old media” pot fi folosite, azi, de new media.

Ar mai fi o idee desteapta acolo: segmentarea informatiei legate de un eveniment mare, astfel incat articolul principal sa nu fie unul cu o unica trimitere pe homepage, ci un pachet de mai multe stiri, fiecare cu link-ul ei (exemplul cel mai bun-NY Times).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s