Mai putini bani si pentru „customer magazines”

Au scazut bugetele la revistele gratuite pentru clienti sau pentru angajati, editate de firme, scrie DailyBusiness.ro. Este vorba despre publicatiile cunoscute in Occident sub denumirea generica de „customer magazines”, segment foarte slab in Romania.

Criza face ca potentialul acestei piete in formare sa scada. Astfel, scrie DailyBusiness.ro, companiile care aveau reviste n-au renuntat la ele, dar au alocat bugete mai mici cu o treime. In unele cazuri, revistele s-au transformat din lunare in trimestriale.

Pe langa cele cateva agentii de profil-specializate in astfel de reviste, printre cei care realizeaza customer magazines, la cererea clientilor, sunt cateva grupuri media-Sanoma Hearst, Burda si Ediepresse.

Referinta: Despre industria customer magazines din Marea Britanie

ACTUALIZAT. Diana Capatana, managing partner al agentiei de publishing Reply, a comentat: „Potentialul pietei de customer magazines nu scade in Romania, ci dimpotriva. Noi avem foarte putine reviste pe care companiile le publica pentru clientii lor, iar in strainatate ele sint un fenomen. Deci este loc berechet pentru crestere. Cred ca interesant de retinut este ca, in ciuda crizei, aceste reviste continua sa existe. Asta-i un mare succes! De pe lista materialelor de marketing & comunicare a companiilor au disparut destul de multe, dar nu si revistele. In rest, cam toate serviciile din zona comunicarii au suferit ajustari ale preturilor, asta nu e o noutate in contextul asta…”

Anunțuri

Un gând despre “Mai putini bani si pentru „customer magazines”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s