„Cainele de paza”, de vanzare la Washington Post

Washington Post si-a cerut scuze pentru ca departamentul marketing a promis unor grupuri de lobby ca, pentru sume cuprinse intre 25 de mii si 250 de mii de dolari, ar putea avea intalniri cu oficiali ai administratiei si cu jurnalisti ai ziarului. Acuzata ca, prin facilitarea, contra-cost, a acestor intalniri, ar fi fost in conflict de interese, conducerea ziarului a anulat evenimentul.

Washington Post, centrul acestui scandal pe care chiar cineva din interiorul ziarului l-a numit „un dezastru PR-istic”, e publicatia intrata in istorie pentru scandalul Watergate. In anii 70 seria de investigatii jurnalistice scrise de reporterii ziarului Bob Woodward si Carl Bernstein s-a terminat cu demisia presedintelui Richard Nixon, pentru ca dirijase o adevarata caracatita prin care isi spiona adversarii politici si rula fonduri ilegale.

Zeci de ani mai tarziu, WP isi scoate serviciile la vanzare, moment sanctionat de concurenta si de publicul american. Chiar daca sefii ziarului au gasit vinovatul la marketing, povestea nu se potriveste nici cu renumele WP si nici cu asteptarile cititorilor.

Ori poate, in criza economica, ca si in razboi si dragoste, totul e permis si orice e posibil, chiar si un „caine de paza” scos la vanzare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s