Profil Iacob-Ridzi, in EVZ

Evenimentul zilei publica azi un profil al Monicai Iacob-Ridzi. O idee buna: portretul unui personaj ajuns celebru in doar cateva saptamani. Reconstituirea e, de fapt, o intoarcere la punctul zero: Petrosani, locul de unde a plecat spre politica mare. Ziaristii de la EVZ au scris articolul chiar daca sotii Ridzi au refuzat sa fie intervievati, ba, mai mult, jurnalistii au fost cei filmati si fotografiati.

Specia „portret/profil” e intalnita rar in ziarele romanesti. De multe ori, fiindca personajul principal refuza sa fie intervievat, ziaristul considera ca nu poate scrie articolul, cand, de fapt, poate afla istoria sapand in jurul omului. E adevarat, trebuie sa munceasca mai mult, sa faca mai multe interviuri-cu apropiati, asociati, rivali ai „subiectului”.

In cazul Monica Iacob-Ridzi, cei de la EVZ au „desenat” un portet al ei din vremea cand era o necunoscuta la Petrosani, au descris bunastarea si influenta familiei in localitate, apare si un scurt episod despre prietenia ei cu Elena Basescu, apoi sunt detaliate legaturile politice si de afaceri cu diversi „insi dubiosi” din Petrosani.

Se vede ca articolul, doldora de informatii, are in spate o documentare temeinica. La scriitura parca mai era de lucru. Lipseste din portret episodul „Bucuresti”, ascensiunea in „politica mare”. Una peste alta, un story bun, pe care ar fi trebuit sa-l scrie nu unul, ci toate ziarele „quality”.

Anunțuri

Un gând despre “Profil Iacob-Ridzi, in EVZ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s