Anuntul-soc al lui Basescu: Cine si cum l-a abordat altfel

Doua cifre, 15 si 25, au facut prima pagina dupa anuntul lui Traian Basescu. Am gasit si doua abordari altfel in ziare. Una: cine si cum a inclinat balanta spre taierea salariilor si a pensiilor. A doua: ce inseamna, de fapt, pentru sectorul privat masurile si non-masurile asumate de Basescu.

Adevarul focalizeaza pe Mugur Isarescu, caruia ii atribuie rolul decisiv in desfasurarea evenimentelor. De fapt, ceea ce Isarescu si BNR au facut e ca s-au opus cresterii taxelor, asa ca, prin eliminare, a ramas optiunea scaderilor la bugetari.

Dailybusiness.ro pune o intrebare cheie: E clar cine pierde, dar castiga cineva? Premisa e simpla: masurile active de sprijinire a firmelor lipsesc cu desavarsire, asa ca nu cumva terapia de soc a salariilor si pensiilor e frectie la picior de lemn? Cotidianul online prezinta si un set de masuri care ar trebui luate, pe langa non-masuri-mentinerea cotei unice si a TVA.

EVZ se intreaba daca sunt suficiente scaderea salariilor si pensiilor, in timp ce Gandul reface traseul: cine a venit, de fapt, cu ideea? Cei de la FMI spun, conform unui blog Wall Street Hournal, ca nu ei.

Inapoi in Adevarul, Dinu Patriciu se citeaza copios, intr-un editorial cu un titlu a la CTP: “Excelenta, am belit-o!”.

Foto: Stirile PRO TV

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s