Cum s-a jucat personajul istoric Traian Basescu cu „banii de pampersi”

Unul dintre putinele lucruri bune facute de politicienii romani vreodata, “legea mamelor”, e dinamitat de Traian Basescu.  Intai, Basescu anunta ca nu se va atinge de “indemnizatiile pentru copii”, pentru ca apoi sa le spuna parlamentarilor, in spatele usilor inchise, ca “banii pentru pampersi”  sunt printre  nazbatiile inventate intr-o perioada de “veselie parlamentara”. Urmeaza stiri pe surse din care rezulta ca nu se stie inca daca va fi redus procentul (acum e 85% din salariu) sau daca parintii vor primi o suma fixa, de 600-800 de lei lunar, asa cum era inainte de aprobarea legii.

Minciuna initiala a lui Basescu si cinismul ulterior dovedit in inregistrarea audio, completate de informatii confuze smulse de ziaristi de la subalternii din Guvern ai presedintelui  arata cat de nepregatititi sunt, uman si politic. Cand esti depasit de situatie, dar totusi crezi ca o sa intri in istorie, nu numai ca incepi sa tai cu ochii inchisi, ca un chirurg orb, dar te mai si lauzi cu asta.

Desi:

  • Legea mamelor, initiata de Lavinia Sandru, permite femeilor care au salarii bune sa-si creasca copiii acasa, pana la varsta de doi ani, fara a pierde foarte mult din venit. Nu trebuie sa fii psiholog ca sa intelegi cat de important sunt pentru copil primii ani de viata.
  • 85% ar fi stimulat natalitatea, lucru pe care orice “presedinte al tuturor romanilor” ar trebui sa-l incurajeze.
  • De procent beneficiaza femei care au cotizat, impreuna cu firmele la care lucrau, la bugetul de stat, sume mari.
  • Argumentul lui Basescu, “suntem singura tara din Europa” care acorda atatia bani pentru cresterea copiilor, nu tine. Din cat am citit si auzit, natalitatea e stimulata si la altii, dar altfel: prime, bani pentru baby-sitter etc.
  • Politic vorbind, a pastra legea intacta sau a taia foarte putin ar fi ajutat, cat de cat, la imaginea altfel jalnica, a guvernului Basescu-Boc.

Mai e varianta ca Basescu&co sa fi aruncat stiri-“balon”, ca sa vada reactia: cat de mult sa taie din indemnizatii si cum. Probabil ca datele scaderii vor aparea, in jurul datei de 1 iunie si pe neanuntate, in Monitorul Oficial.

CITESTE SI: Cersetorul de solidaritate, de Florin Negrutiu (Gandul)

Anunțuri

4 gânduri despre “Cum s-a jucat personajul istoric Traian Basescu cu „banii de pampersi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s