Cum gasesti informatii detaliate despre orice website

  • Alexa.com e un website care contine, printre altele, cele mai populare cuvinte  sau expresii cautate pe Internet, in timp real, precum si clasamente ale celor mai populare siteuri din fiecare tara. Sa luam, de exemplu Romania: rezultatul e aici. Google.ro pe 1; niciun site romanesc in primele 10; de abia pe 13-okazii.ro si pe 14-gsp.ro. Pe alexa.com se gasesc informatii detaliate despre orice site care a fost inscris: trafic, cuvinte-cheie, date de audienta. Am facut un test, introducand adevarul.ro, iar aici sunt datele furnizate de alexa.com.
  • Investigatie de presa. Evenimentul zilei publica un articol de Mihai Munteanu, care descrie traseul unui irlandez condamnat pentru atentate comise in numele IRA in Marea Britanie, care a ajuns sa faca afaceri de 11.5 milioane de euro cu statul roman. Un citat sugestiv din interviul cfacut de EVZ cu fostul combatant IRA: “„Teroriştii unora sunt eroii altora. Depinde din ce perspectivă priveşti.”
  • Site de investigatii. Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI) lucreaza la “renovarea” site-ului, conform unui anunt publicat zilele trecute pe Hotnews. CRJI este un ONG care grupeaza jurnalisti de investigatie din toata tara. Specialitatea CRJI: investigatii transfrontaliere, precum aceasta.
  • De tinut aproape de birou. Enciclopedia Universală Britannica, distribuita de cateva luni cu Jurnalul National(in fiecare saptamana cate un volum), e o colectie nu de pus in biblioteca la pastrare, ci  de tinut aproape de birou. Si un argument ca desi pe Internet poti gasi orice (si gratis), mai bine dai un ban pentru o super-selectie de informatie.
  • Startups.ro descrie cele mai importante probleme ale afacerilor proaspat lansate. Una dintre ele este lipsa de „antrenament” in marketing si vanzari a antreprenorilor care, altfel, sunt specialisti in domeniile in care-si desfasoara afacerile.  Cititi aici si despre celelalte probleme care duc la falimentul a noua din zece afaceri noi in primii cinci ani.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s