Motoarele de cautare, favoritele publicitatii online

Afectata mai putin de criza decat media clasice, publicitatea pe Internet se dinamizeaza: “batranele” bannere pierd teren in favoarea unor forme noi, precum “search advertising” (link-urile publicitare care incadreaza rezultatele unei cautari pe motoare ca Google sau Yahoo). E una dintre observatiile cuprinse in raportul IAB pentru Europa, in timp ce cresterea acestei forme de publicitate apare si in cel pentru Romania.

In Romania, Internetul e in continuare cea mai mica “felie” din publicitate: 13 milioane de euro din totalul de 339 al pietei in 2009. In 2010 estimarea e de 14 milioane din 308 milioane de euro. Oricum, in procente online-ul sta cel mai bine, conform raportului Media Fact Book, care poate fi descarcat de aici. Pe scurt despre Romania:

• creste numarul utilizatorilor de Internet • social media (mai ales Facebook) explodeaza • de cea mai mare incredere in privinta publicitatii online se bucura site-urile ziarelor locale • search advertisingul si marketingul afiliat sunt in crestere

In Europa cresterea incasarilor din publicitatea online s-a incetinit din cauza crizei si detine o cincime din totalul publicitatii, conform iabeurope.eu.

Cea mai mare crestere a fost la search-advertising, pentru ca, scriu autorii raportului, aceasta forma de publicitate permite un “raspuns direct” la investitia facuta, astfel ca a ajuns sa reprezinte aproape jumatate din formatele online. Pe locul doi se afla „display”, adica bannerele.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s