Inundatiile de prime-time

De ani de zile ne ocupam  de inundatii numai cand sunt inundatii. Cu totii. Pe vremuri, Basescu si Tariceanu “faceau podul” la Maracineni-azi Basescu sta ascuns o saptamana si-l lasa pe Boc sa incaseze ouale si rosiile. Elena Udrea imparte  ciocolata copiilor din balti pe geamul Jeep-ului, iar primarul din Dorohoi nu stie diferenta dintre cod rosu si cod portocaliu. Mai conteaza din ce partid e? Nu, desi unii ar trage profit politic si din asta. De ce nu s-au construit diguri? Nimeni nu stie.

Nu sunt bani, au uitat, nu i-a interesat. Si tot asa. E apa cat casa, e poveste de “prime-time”. Au scazut apele, o “scurta” la sfarsitul jurnalului.

Asa ca povestea a mers mai departe, fara ca primarul sa invete ce e cu codurile, fara diguri, fara o presa care sa intrebe macar cum s-au miscat lucrurile in ultimii ani, daca suntem pregatiti pentru inundatiile de la anul. Daca au intrebat si au difuzat, atunci s-a intamplat undeva pe ultima pagina sau la sfarsitul stirilor, inainte de “Jurnalul tabloid” sau de ultimele vorbe de duh ale lui Mutu.

La fel ca in fiecare an, se numara mortii si se fac colecte publice-de haine si de bani; investim  in asta energie cat n-am facut-o intr-un an de zile, inainte de inundatii. Chiar si asa, pentru unii, ca presedintele tarii, problema e de ce oamenii nu si-au asigurat casele-si mai putin de ce primarul sau ministerul nu si-au facut treaba; ca de obicei, “sistemul” n-are nicio vina, iar daca totusi cineva ii descopera una sau doua, atunci nu e nimic de facut-asta e sistemul…

Anunțuri

2 gânduri despre “Inundatiile de prime-time

  1. Imi cer scuze ca raspund nepermis de tarziu…Am citit ceva despre reinfiintarea PCR, mi se pare deplasat, nu neaparat ciudat…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s