Romania libera publica suplimentul New York Times in limba romana

Suplimentul saptamanal cu articole din New York Times, publicat de Romania libera, apare, din 20 iulie, in limba romana. Pana acum articolele erau in engleza.

Comunicatul, preluat de pe comunicatemedia.ro:

  • „Incepand de marti, 20 iulie, suplimentul THE NEW YORK TIMES al ziarului Romania libera va fi publicat in limba romana.

The New York Times va putea fi citit in fiecare marti si este o invitatie la un alt tip de jurnalism, al celui mai prestigios brand de presa din lume, premiat cu 104 premii Pulitzer pentru excelenta.

Suplimentul face parte din categoria produselor editoriale saptamanale ale Romaniei libere, impreuna cu Angajari suplimentul de luni, Imobiliare si Domus Util apar in fiecare miercuri, Timpul liber il puteti citi joia, Weekend dedicat sfarsitului de saptamana si Mica publicitate un produs de traditie, ce apare in fiecare zi.

Romania libera este parte a grupului Medien Holding – joint venture The Nova Group si Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Medien Holding este actionar principal in societatea R, al carei portofoliul include cotidianul Romania libera si www.romanialibera.ro, tipografia United Print, Hiparion Magazines, Grupul de Presa Roman si CMP, agentia full service de comunicare si branding.”

  • Miscarea era pregatita de ceva vreme si are, la baza, se pare, ratiuni legate de publicitate. Mai precis, cei de la RL se asteapta ca o versiune in limba romana sa atraga mai multe companii care sa cumpere spatiu in supliment.
  • Este, insa, si mai complicat, pentru ca multe dintre articolele NY Times au o scriitura originala, cu un grad de dificultate destul de mare la traducere, necesitand, probabil, adaptari facute de ziaristi. Regula ziarului american este ca toate textele traduse din engleza in alta limba sa se intoarca in newsdesk-ul de la New York, pentru a fi verificate de companii specializate de traduceri si verificari de traduceri din Statele Unite.
Anunțuri

2 gânduri despre “Romania libera publica suplimentul New York Times in limba romana

  1. o prostie!!!! pana acum imi exersam limba engleza fara sa stau cu orele in fata calculatorului citind ziarele englezesti si americane…acum s-au gasit sa traduca si new york times in limba romana…mai exista vreun alt ziar care sa distribuie un supliment in alta limba decat romana????

    Apreciază

  2. L-au tradus din motive de bani; se pare ca in engleza nu atragea companiile care sa cumpere publicitate; asta e situatia. Pe de alta parte sunt sigur ca gasesti articolele originale pe site-ul NY Times, avantajul era ca faceau ei selectia.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s