Romania in presa internationala

BNR e somata sa retraga moneda comemorativa cu Patriarhul Miron Cristea, din cauza implicarii acestuia in masurile anti-evreiesti din anii 30-40, cei doi angajati Rompetrol din Bulgaria au fost eliberati, iar Romania e printre tarile cu echipe care ar vrea sa-l transfere pe fotbalistul sud-african Tshabalala. Revista presei internationale:

de KMP Translations

  • Radu Ioanid, directorul Muzeului Holocaustului din SUA, a cerut BNR sa retraga moneda comemorativa cu Patriarhul Miron Cristea, considerat responsabil pentru masuri anti-evreiesti luate in Romania pe vremea cand Patriarhul a ocupat functia de premier, in 1938-1939.

Potrivit Associated Press, Ioanid s-a declarat “socat” de initiativa BNR. El spune ca Patriarhul e responsabil de revizuire legii cetataniei, in urma careia 225 de mii de evrei au pierdut cetatenia romana. BNR a precizat ca moneda cu Miron Cristea face parte dintr-o serie care-i cuprinde pe alti patru patriarhi.

  • Cei doi angajati ai Rompetrol retinuti in Bulgaria au fost eliberati pe cautiune de instanta din Veliko Tarnovo, informeaza Novinite. com. Acuzatiile sunt tulburarea linistii publice si interventie in munca ofiterilor de politie. Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Sofia au fost prezenti la sedinta de judecata. Ambele parti si-au prezentat versiunile, acuzandu-se reciproc.
  • Fotbalistul sud-african Siphiwe Tshabalala, care a inscris primul gol la CM 2010, este dorit de mai mult echipe din Europa, printre care si de una din Romania, scrie site-ul sud-african Sport 24. Echipa favorita pentru a-l transfer ape Tshabalala, care joaca in Africa de Sud la Kaizer Chiefs, este Sivasspor, din Turcia.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s