Reporteri romani in Egipt: 5 mai putin stiute despre un job mai greu decat pare

Fiindca s-au strans pe ici pe colo comentarii despre “calitatea slaba” a corespondentelor facute de reporterii romani trimisi in Egipt, cateva pe scurt:

  • Cine a mai aruncat din cand in cand un ochi pe New York Times poate a vazut cati reporteri lucreaza la un articol. Cel din prima zi a luptelor dintre protestatari si oamenii lui Mubarak a fost scris de NOUA oameni. E o lupta inegala, chiar si in zilele ei mai bune presa din Romania numara fiecare dolar alocat unui trimis special.
  • Doi la mana si se leaga de prima: esti parasutat in haos, iei taxi-ul de la aeroport, cand deja incep sa sune telefoanele din redactie: “Ce ne dai?” “Pai ce sa va dau, de abia am aterizat?!”. Ei bine, redactia considera ca daca tot iti da o diurna de vreo 30 de dolari, munceste, frate de banii aia! Cantitate sa fie.
  • Desi tactic e gresit sa mergi pana in Egipt si sa faci aceleasi lucruri pe care redactia le poate prelua de pe agentiile de presa/footage sau de pe alte site-uri, ca sa gasesti povesti exclusive ai nevoie intai sa intri in atmosfera si sa faci ce face toata lumea (relatari la zi).
  • Cu ziaristi din toata lumea luati pe sus de regimul lui Mubarak, nu e asa simplu sa faci slalom-oamenii chiar sunt intarziati de frecusurile cu autoritatile.
  • E corect: majoritatea reporterilor romani aflati acolo nu sunt experti in problemele Orientului Mijlociu, cu exceptia lui Carmen Avram (Antena 3). Numai ca nu stiu cati experti ar fi fost dispusi sa plece la Cairo sau daca ar fi mers cum s-ar fi descurcat in comparatie cu un reporter obisnuit cu situatiile dificile.
Anunțuri

2 gânduri despre “Reporteri romani in Egipt: 5 mai putin stiute despre un job mai greu decat pare

  1. Hai mai,lasa-ma!Adelin Petrisor nu a fost si el in zona?Si,cica,experti…cunosc si ei despre zona si tu ii numesti experti,daca astia sunt experti atunci cei care predau la Harvard despre situatia din OM sau oamenii care lucreaza pentru marile agentii de informatii si se ocupa de asta cum se numesc?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s