Huffington Post si cateva lead-uri, de la ei si de la noi

  • America. Huffington Post (HP)e un site generalist, de stiri, inceput cu o echipa de sase oameni in 2005 si vandut, ieri, cu peste 300 mil. USD.  Cumparat de “mogulul” AOL, HP are toate sansele, scrie cineva de la the Guardian, sa se fi inhamat la o caruta care seamana din ce in ce mai mult cu o “fabrica/plantatie de continut” ( “content farm”).
  • In Romania, desi grafic gandul.info e cel care seamana cu HP,  un drum asemanator  cu al site-ului american a avut Hotnews, cotidian online independent lansat de cativa oameni plecati din presa, crescut in ani de zile si neintrat in portofoliul vreunui trust media mare, desi discutii si tatonari pentru vanzarea lui au tot fost.
  • Altii, mult mai mici, au scos insa la vanzare. Cineva din publicitate spunea ca site-uri mici de stiri, care gafaie din cauza crizei, sunt scoase la vanzare intr-o veselie. Numele nu conteaza, fiindca din unghiul celui care povestea, site-urile respective sunt cam o apa si un pamant.
  • Inapoi la “content farm”: un reper american pentru fabricile de continut poate fi Demand Media, o firma care detine ehow.com si multe altele. Freelancer-ii care scriu en-gros sunt platiti la bucata, prost pentru SUA. In Romania 10-15 dolari pentru un articol scris intr-o ora n-ar fi o nenorocire pentru cei care acum le scriu si le posteaza gratis pe diverse site-uri.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s