Artist roman, creatorul medaliei Ministerului Culturii din Quebec

Artistul de origine romana MARC Marinescu Constantin a creat medalia din 2011 a Prix du Quebec, distinctie oferita anual unor personalitati de catre Ministerul Culturii din provincia Quebec, Canada, a anuntat ministerul din Quebec, printr-un comunicat de presa.

Comunicatul Ministerului Culturii din Quebec

Interviu cu MARC in Romania Libera (2009)

Interviu cu MARC in Saptamana Financiara (2011)

In romana:

COMUNICAT

MEDALIA  PREMIILOR QUEBEC 2011: O CREAŢIE SEMNATĂ MARC –MARINESCU CONSTANTIN 

Medalia Premiilor Quebec 2011   este o creaţie a designerului MARC – Marinescu Constantin. Compusă din argint pur masiv, cu un zircon cubic inserat),  medalia a fost selecţionată în urma unui concurs public. Anul acesta,  juriul care a ales medalia câştigătoare a fost alcătuit din Josee Desjardins  şi Michel-Alain Forgues, bijutieri şi profesori în domeniu, şi Bruno Santerre, artist în arte vizuale şi profesor de arte plastice.

Designer canadian de origine română, MARC- Marinescu Constantin este absolvent al Institutului de Arte Plastice din Bucureşti. El a fost, între 1978 şi 1988, şeful Departamentului de design al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Este specializat, acum, în conceperea şi realizarea de bunuri culturale.

Artistul Jonathan Trembley a conceput şi realizat caseta medaliei în piele de bivol Sherpa şi piele de porc catifelate. Capacul transparent, alături de rafinamentul şi culoarea materialelor,contribuie la punerea în valoare a medaliei.

Medalia Premiilor Quebec 2011 a fost acordată următorilor: Janette Bertrand, Marcel Carriere, Joel Des Rosiers, Jacques Duval, Jean Grondin, Gilles Mihalcean, Yannick Nezet-Seguin, Serge Payette, Jean Provencher, Nabil G.Seidah şi Jean-Claude Tardif.

În final, semnalăm că, între 2 şi 22 decembrie anul viitor, o expoziţie realizată în cadrul Salonului profesiilor de artă de la Montreal va fi consacrată  medaliilor Premiilor Quebec. Vizitatorii vor putea admira aceste bijuterii unice, create în fiecare an de un artizan sau o artizană. Expoziţia, organizată de ministerele Culturii, Comunicaţiilor şi Condiţiei Feminine şi al Dezvoltării Economice, Inovaţiei şi Exportului, se înscrie în cadrul activităţilor prilejuite de cea de-a 50-a aniversare a înfiinţării Ministerului Afacerilor Culturale şi de Anul internaţional al Chimiei. Aceste medalii fac parte din colecţia Muzeului Naţional de Arte Frumoase din Quebec, care colaborează la realizarea acestei expoziţii.

Fotografia medaliei este disponibilă pe site-ul Premiilor Quebec – www.prixduquebec.gouv.qc.ca

Sursă: Maryse Riel, Direcţia de comunicare şi afaceri publice, Ministerul Culturii, Comunicaţiilor şi Condiţiei Feminine – tel.514 873-4868

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s