Restrictiile pentru muncitorii romani in UE, taxele la notar, sindromul Barbulesti. Stiri “neinteresante” de inceput de an

Inceput de an in media: o “baie” de stiri despre morti, raniti, intoxicati, petarde, o “cireasa” cu Irinel Columbeanu, candidat la Bucuresti. Cand au inceput sa apara lucruri si intrebari cu acoperire mai mare, am observat ca accentul a ramas in alta parte: fie ele au stat putin pe home-page-ul site-urilor, fie  pur si simplu au ramas ascunse pe site-uri de nisa. Anul trecut, am transpirat serios in cautarea unor informatii despre Eutirox, medicamentul pentru tiroida; le-am gasit in presa locala, pe forumuri si pe site-urile firmelor de medicamente. Desi era un caz national, site-urile “nationale” il ignorasera vreo doua luni. Mai jos e “recolta” de inceput de an:

  •  Ce tari UE mentin restrictiile de munca pentru romani? Stirea a ajuns in presa romana preluata de pe un site de stiri din Bulgaria. La noi, doar Hotnews a dezvoltat subiectul; daca au mai fost si altii, nu l-au facut vizibil. La asa miza (milioane de muncitori romani in UE+ scaderea drastica a sumelor totale trimise de ei acasa, de la 8 mild. USD in 2007 la cca 4 mild USD in 2011), merita mai mult decat o traducere a unei stiri pescuite de vecini de la Bruxelles.
  •  Cresc taxele notariale? Se pare ca e deocamdata doar o discutie, dar una care ne priveste pe multi. Mai toata lumea ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la notar. Cateva site-uri de nisa au aflat despre ce este vorba. Aici e un exemplu: „Care vor fi tarifele de onorarii notariale in 2012?
  •  Sindromul “Barbulesti”. Intamplator, am vazut satul de langa Urziceni anul trecut, cu doua echipe TV straine, venite la reportaje despre romii expulzati din Franta. 98 % romi, bordeie prabusite sau, la unele familii, Audi, Mercedes, BMW, in curte, langa caruta. Discutia despre satul de romi, facut celebru anul trecut odata cu expulzarile marca “Sarkozy”, s-a concentrat, de data asta, pe ucigasul cu arma de vanatoare. Insa in urma stirii o sa ramana, mai mult ca sigur, aceeasi poveste, ignorata, a unei enclave a saraciei si violentei, ca multe altele.

A fost doar o “fotografie” a unor informatii pe care nu le-am gasit in “vitrina” site-urilor de stiri in ultimele zile, desi ma interesau, profesional. Interesul era, in cel putin doua cazuri, foarte larg.  Am gasit alte lucruri, si nu neaparat relaxate, scuzabil, de inceput de an.

In rest, sa fie un an foarte bun!

Anunțuri

2 gânduri despre “Restrictiile pentru muncitorii romani in UE, taxele la notar, sindromul Barbulesti. Stiri “neinteresante” de inceput de an

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s