Liga fotbalului autentic

Cu fentele columbianului Falcao, lacrimile bascilor infranti si spectacolul dat in stadion si in afara lui de catre zecile de mii de fani veniti de la Bilbao si Madrid- toate de un autentic rar vazut pe la noi- fotbalul a parut la el acasa, miercuri seara, la Bucuresti. Macar pentru o seara, a fost uitata mazga in care se taraie acest sport in Romania.

Meciul Atletico Madrid-Athletic Bilbao, scor 3-0, in finala Europa League, jucata pe stadionul National din Bucuresti, a fost unul dintre rarele momente din ultimul timp cand romanii ies din lumea a treia a fotbalului, pentru  a vedea de aproape ca fotbalul poate fi o bucurie. Chiar daca meciul in sine n-a a avut cinci stele – desi golurile ar merita nota maxima- in rest s-a simtit in jur parfumul unei alte ligi, a campionilor. O liga in care atmosfera iti da voie sa mergi la meci cu sotia, copilul, ba chiar cu bunicul, o liga in care falsul pare exceptia, o liga in care fotbalistii nu joaca doar pentru bani si notorietate, ci si pentru fanii lor.

Liga fotbalului autentic mai are cel putin doua episoade vara asta: finala Champions League si europenele din Polonia si Ucraina, pentru care avem televizorul. In Romania ar putea reveni in urmatorii ani, cu inca o finala de cupa europeana jucata pe National Arena, amintindu-ne ca fotbalul poate fi un sport de gentlemeni, jucat de gentlemeni si chiar aplaudat in mare parte de gentlemeni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s