Turist occidental in Estul salbatic: In Ucraina la Euro 2012, cam ca in Romania la mare

Convinsi ca dupa Euro 2012 nu vor mai vedea picior de turist strain, ucrainienii s-au gandit sa ia pielea de pe suporterii europeni aterizati in Est: preturi la hoteluri intre 110 si 600 de euro. Sau, cum spunea un comentator TV, in Ucraina o camera de hotel costa acum cat o camera video. Asa se face turism pe aici prin zona: ceva mai la sud-vest, pe Litoralul romanesc, un grup de turisti germani care au platit all inclusive au fost indemnati sa “manance mai putin, sa ajunga la toata lumea”.

La distanta de doar o saptamana, doua situatii care arata cum se face turism in sud-estul Europei. Despre preturile-japca din Ucraina pe durata Euro2012 a scris presa germana.

Povestea seamana oarecum cu pataniile turistilor germani aterizati recent la mare in Romania, la Eforie Nord. “Ospitalitatea traditionala” romaneasca a insemnat, pentru nemti, ca li s-a vandut un pachet all-inclusive, pentru ca, la locul faptei, sa constate ca sunt serviti la masa, nefiind bufet. Dupa ce au facut reclamatie, gazdele au trecut, cu strangere de inima, la all-inclusive, dar unul original, turistii fiind indemnati sa manance mai putin, sa ajunga la toata lumea.

Pentru cunoscatori: strategia de business, daca se poate numi asa, a unor hotelieri de la mare tinteste nu turistii straini, ci pe cei romani. De ce? Pentru ca in timp ce strainii sunt exigenti cu serviciile si incearca sa obtina preturi cat mai bune, conationalii platesc oricat si inched ochii la musca din farfurie, si asta pentru cateva zile de plaja, dupa cum explica, aici, oameni din domeniu.

Si cateva cifre:

In 2011, fata de 2010, a scazut cu 20% numarul sejururilor cumparate prin agentii de turisti straini pe Litoralul romanesc, conform ANAT. A crescut in schimb media pe tara (cu 12%). Cei mai multi turisti straini sunt germani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s