Trei povesti fabuloase cu tablouri celebre: „fantoma” de la Munchen, Kunsthal si „Best offer”

2013 a venit cu trei povesti fabuloase despre tablouri ale unor pictori celebri – doua reale, parand insa decupate din filme, iar una fictiune.

  •  Paris Match, preluat aici de jurnalul.ro publica povestea „fantomei” de la Munchen, batranul in al carui apartament au fost gasite peste o mie de opere de arta furate de nazisti. Reporterii Paris Match sunt probabil singurii care au reusit sa-l intalneasca pe misteriosul Herr Gurlitt. Reportajul de pe siteul Paris Match, aici.
  • Jaful de la Kunsthal, poveste reala cu autori romani, a fost descris pe larg in webdocumentarul „The Art of Stealing”, postat pe site-ul publicatiei olandeze NRC. Zilele trecute, New York Times a reluat subiectul cu informatii interesante, mai ales pentru cei familiarizati cu cazul.
  • In „Best offer”, unul dintre cele mai bune filme ale anului, Geofrey Rush joaca rolul unui negustor de arta excentric. In camera din „spate”, negustorul colectioneaza tablouri cu figuri feminine. Intalnirea cu una reala schimba soarta tablourilor….
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s