Ion Iliescu se intoarce. O fi plecat vreodata?

Episodul „Ion Iliescu” din recenta reglare de conturi de la PSD merita mai multa atentie. Reiese ca desi il credeam in prag de pensie, l. Iliescu e un fel de „Die Hard” al politicii de la noi. Sta la dreapta sefilor partidului si scrie pe blog scrisori care incearca sa influenteze starea de lucruri. Se intampla la un sfert de veac de la Revolutie si cu un Ion Iliescu avand o varsta dubla fata de cea a (inca) sefului partidului, V. Ponta.

Subdezvoltarea Romaniei, la care a contribuit din plin, ii da ocazia, in scrisoarea mentionata, sa scrie ca tara „suferă grav de pe urma exceselor și eșecurilor capitalismului” si ca este necesara „critica aceluiasi capitalism”.

In acelasi paragraf gasim o alta incercare de rescriere a istoriei: Romania ar fi avut in anii 90 „cea mai radicala ruptura de comunism din Estul Europei”.

Si un mesaj care vizeaza generatia care l-a intors pe Ponta din drumul spre Cotroceni: „(…) oameni care nu știu nimic despre trecut, în afară de etichetele puse de adversarii noștri, strigă ”Jos comunismul!””. Desi, indiferent de cine e pusa, eticheta de „comunist” e, fara dubii, corect aplicata unor personaje care ii impiedica pe oameni sa voteze.

Poate ca l. Iliescu a fost bine intentionat cand i s-a opus lui V.Ponta si S. Ghita- si a gasit aprobare chiar in randul unor oameni care nu-l pot simpatiza in ruptul capului; totusi, a te intoarce spre el, singurul politician inca aproape de putere care pe vremuri a fost in preajma lui Ceausescu, si, de asemenea, cel care a girat esecul tarii din anii 90- e mult, mult prea mult.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s