Eroi de zi cu zi

Vişinel Bălan a crescut într-unul dintre „orfelinatele groazei” din anii 90 şi încearcă să-i ajute pe cei aflaţi în aceeaşi situaţie acum. Mariana Petersel conduce o organizaţie care ajută victimele traficului de persoane. Ciprian Necula este activist pentru drepturile romilor.

Cei trei sunt protagoniştii documentarului „Kleine Helden” (Eroi de zi cu zi), episodul filmat în România, produs de televiziunea belgiană VRT.

Echipa de filmare (din care am făcut parte ca documentarist şi asistent de producţie/ fixer) i-a refăcut drumul lui Vişinel, de la orfelinatul din Comăneşti, în faţa căruia nu şi-a putut stăpâni lacrimile, până în Parlamentul României, unde le-a vorbit celor din establishmentul politic despre ce e de făcut pentru cei ca el.

Lângă Timişoara, am văzut cum Mariana Petersel le oferă adăpost celor care cad pradă traficanţilor de persoane. Lângă Călăraşi, am mers împreună cu Ciprian Necula (devenit între timp secretar de stat la Ministerul pentru Fondurile Europene) într-o periferie locuită de romi săraci, care locuiesc în bordeie.

Filmul integral: Kleine Helden.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s