Despre

Călin Cosmaciuc. Jurnalist de la jumătatea anilor 90. Recent, cineva m-a prezentat drept “veteran”. Probabil un veteran al kilometrilor – numai în ultimii ani am mers zeci de mii de kilometri prin ţară, documentând subiecte diverse. Plus, în urmă cu mulţi ani, alte zeci de mii de kilometri în avioane, pe mai multe continente.

Astfel, am avut norocul de a întâlni oameni interesanţi- de tot felul, oameni care au schimbat lumea lor, mică sau mare. I-am întâlnit pe noii capitalişti ai României şi pe câţiva dintre liderii comunişti din “epoca de aur”. Am „vizitat” ghetouri ascunse la periferia marilor oraşe ale României şi vile luxoase în faţa cărora sunt parcate ultimele modele de Bentley. Am fost şi în în zone de război.

ROMÂNIA

  • Am fost reporter la Jurnalul Naţional (1996-1997), la agenţia de presă Mediafax (până în 2005). Reporter şi editor la Evenimentul zilei (2005-2007). În 2003 am câştigat premiul CRP pentru cel mai bun reporter de agenţie. În 2006 şi 2008 am fost nominalizat (în echipă cu colegi de la EVZ) la secţiunea de investigaţii jurnalistice. Din 2007, sunt freelancer.  Am scris la Hotnews, Capital, ediţia de România a revistei Esquire, revista de mediu Green Report. De asemenea am colaborat cu TVR, via Green Report şi am contribuit la un proiect editorial al ziarului România liberă.

INTERNAŢIONAL

  • Din 2010, am colaborat cu televiziuni, posturi de radio şi publicaţii internaţionale. Am participat la proiecte BBC, National Geographic, pentru posturile publice germane ARD , ZDF şi Deutsche Welle, ARTE, pentru Al Jazeera. În majoritatea situaţiilor, m-am ocupat de documentare şi am fost asistent de producţie sau „fixer”. De asemenea, am fost producător pentru o serie de reportaje ARD şi ZDF şi am scris pentru site-ul BBC, pentru The Independent, pentru Balkan Insight. Am publicat fotografii (print sau online) în ziare sau site-uri din Olanda, Norvegia şi Suedia.
  • Am colaborat la producţia câtorva zeci de documentare şi programe pentru reţele TV din Marea Britanie, Germania, SUA, Olanda, Belgia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Israel, Estonia. Temele sunt diverse – de la documentar istoric la social, de la investigaţii la documentar de artă.

Unul dintre preferatele mele este documentarul de artă „The Alphabet of Fear” (2015), regizat de olandezul John Albert Jansen. Am contribuit ca reporter, documentarist şi asistent de producţie/”fixer”.

Trailer:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s